În ce limbă vor vorbi prezentatoarele de la M1 ?… md, ro sau ru?

La 5 februarie a fost ales noul președinte al IPNA Teleradio-Moldova, acum fostul decan al facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării al USM – Constantin Marin.  În discursul său, acesta a pledat pentru „independența editorială, pluralismul de opinii și libertatea de exprimare” a Teleradio – Moldova. Desigur că vine și cu niște măsuri de corectare a televiziunii publice sau, mai bine zis, un plan de șlefuire a imaginii TRM. Doar că aici nici soluția de clor nu mai e bună pentru dezinfectare…, noul președinte însă ne spune că are nevoie de 3-5 luni pentru ca strategia de reformare a Companiei să fie vizibilă.
Acum… omu’ e liber să aleagă și limba în care vor vorbi pe-acolo, mai ales dacă va ajutat/motivat și de „marea” Constituție (ce va deveni mai mică). Dacă tot nimeni nu se poate hotărî totuși ce limbă la naiba vorbim, de ce să creăm oamenilor probleme?! Hai să le ușurăm un pic viața, să vorbească ce vor, cum vor…. Suficientă deficiență de neuroni mai avem acum, căt mai e valabilă (oficial) limba… „nuștiucare”, mă gândesc ce va fi de acum înainte, lipsiți și de asta..

Deci, noul președinte TRM are mult de lucru. Sper să nu preia funcția de învățare a cetățenilor republicii despre „cel mai bun partid”. Dar, să abandonăm naivitatea 🙂